Haber

Önder Erdoğan kritik toplantıda değerli kararı açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen AK Parti MYK toplantısında 2023 seçimleri, yerel yönetimler ve meclis çalışmaları ele alındı. Seçimlerin önemini bir kez daha vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kuruluşlara teşekkürlerini iletti. “2023 seçimlerine imza atarak tarihe geçecek isimlersiniz”söylendiği söylendi.

Yabancı ülke cumhurbaşkanlarının 2023’ten sonra yeniden kendileriyle çalışmak istediğini kurmaylarıyla paylaşan Önder Erdoğan, “6’lı masanın durumu ve son günlerdeki hava AK Parti’nin lehine”kelimesini kullandığı kaydedildi.

Yerel Yönetimler Lideri Mehmet Özhaseki, AK Partili belediyelerin çalışmaları hakkında MYK’ya bilgi verirken, AK Partili belediyelerin çalışmalarının 2023 seçimleri için önemi masaya yatırıldı.

DÜNYA LİDERLERİ BİZİMLE ÇALIŞMAK İSTİYOR

2023 seçimlerine kısa bir süre kala Cumhur İttifakı’nda yapılan her toplantının ana gündem maddesini seçimlerin yol haritası oluşturuyor. Bu kapsamda önceki gün Önder Erdoğan başkanlığında yaklaşık 3 saat süren MYK toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın örgüt mensuplarının moralini yükselten bir konuşma yaptığı öğrenildi.

2023 seçimlerinin değerini ve yol arkadaşlarına bir kez daha vurgulayarak, “2023 seçimlerine imza atarak tarihe geçecek isimlersiniz”Önder Erdoğan’a hitaben, “Katıldığımız il programlarına ve mitinglere halkımızdan büyük bir ilgi var. 6 puan tablosunun durumu ve son günlerdeki hava daha çok AK Parti’nin lehine döndü. Özellikle dünya cumhurbaşkanları 2023’ten sonra bizimle çalışma arzusu var” dedi.aradığı söylendi.

TARİH GÜNCELLEMESİNİ TAAHHÜDÜRÜZ

Seçim tarihinin öne alınması yönünde kararlılık mesajı da veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Halkımızın ekonomik taleplerinin ve genel sorunlarının analizi için birçok düzenleme yaptık. Uluslararası alanda sanayici çiftçi-üretici tabanları, hububat krizi ile ilgili çalışmalarımız verimli geçti.

Savunma sanayisindeki gelişmeler ve yerli oranımız ortada. Yorulmadan vatandaşlarımıza attığımız adımları ve yaptığımız hizmetleri tek tek anlatın. Muhalefetin seçim tarihi ile ilgili bazı eleştirileri olsa da seçim tarihini güncellemekte kararlıyız.dedi dedi.

EYT ANALİZ VERDİ

AK Parti Yerel Yönetimler Lideri Mehmet Özhaseki’nin yaptığı sunum doğrultusunda AK Parti belediyelerinin seçim sürecindeki rolü değerlendirildi. AK servisi, AK belediyelerinin yapmış olduğu ve yapacağı projeler MYK üyelerine anlatıldı. Seçim sürecinde yerel yönetimlerin çalışmaları ile ilgili belediyelerin icraatları ve CHP’li belediyelerin başarısızlıkları dile getirildi.

Öte yandan Meclisin çalışmaları da MYK’da değerlendirildi. Merakla beklenen EYT sorununun en geç mart ayında çözüleceği ve hak sahiplerinin paralarını alacağı belirtildi. Muhalefetin EYT konusunun bilerek bekletildiği yönündeki iddialarının asılsız olduğu, konunun yakında Meclis’e geleceği belirtildi. Kurul’un sözleşmeli işçilerin ekip düzenlemesine ilişkin çalışmalarının devam ettiği başörtüsünün anayasal güvence altına alınması için atılan adımlar ve gelinen son nokta masaya yatırıldı.

SÖZLEŞMELİ EKİP BUGÜN GENEL KURUL’DA

Sözleşmelilerin takıma geçişine ilişkin taleplerinin değerlendirildiği MYK’da, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın haksızlık yapılmaması yönünde talimat verdiği ve 4 kişilik ekibin konuyla ilgili genel çerçeve çizeceği ortaya çıktı. .

KAYNAK: SABAH GAZETESI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu