Sağlık

Kalp Kıran Ayrılıklar Yaşayan İnsanların Yalnız Kalmayı Tercih Etmelerinin 10 Nedeni

Bu içeriğimizde kötü biten bir ilişki deneyiminden sonra yalnızlığın aslında bir tercih sorunu olduğunu anlamanın birkaç yolundan bahsettik. Siz kendinizin en güçlü versiyonusunuz, bunu asla unutmayın! ?

1. İyileşme sürecinde iç dünyanıza dönmek kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Ayrılık süreci ne olursa olsun, duygusal bir travmanın ardından toparlanmanız gerekebilir. Duygusal ihtiyaçlarınızı bastırmak yerine ne kadar açığa çıkarırsanız, o kadar iyi bir şekilde geri dönebilirsiniz!

2. İnanç alanınızı bulmaya çalışmayın, inşa edin!

Güveninizi kıran birisinin sonu gelmiştir ve insanlara tekrar güvenme konusunda büyük endişeleriniz olabilir ancak ayaklarınız yere sağlam bastığı sürece kimse bir daha inancınızı kırmaya cesaret edemeyecek! Kendi dini bölgenizi inşa edin ve kimin kiralayacağını, kimin mülk sahibi olarak yaşayacağını kalbinizde dikkatlice tartın! 🙂

3. Tüm depolama alanınızı boşaltın, kendinizin en güzel versiyonunun güncellemesi geldi!

Artık ayrılık sonrası depresyonu atlattığınıza göre kendinizi keşfetmenin zamanı geldi! Dökülen gözyaşı okyanusunda yüzmenin keyfi bir başka! Korkmadan yüzmek sana çok yakışacak, sadece derede mi yoksa okyanusta mı yüzmek istediğine karar ver!

4. Vicdanınız rahatsa gerisinin hiçbir değeri yoktur!

Yalnız olmak, yapmak zorunda olduğunuz bir şey değil, tercihiniz olsun! Bu hayatta sizden daha pahalı kimse olmamalı ve eğer bir ayrılık sonrasında vicdanınız rahatsa, önemsediğiniz tek şey iç huzurunuz olmalıdır. Onun vicdanı başkalarını da affetsin!

5. Önceliklerinizi yeniden değerlendirirken yalnızca kendinize odaklanın.

Yalnız kaldığınız her an, önceliklerinizi belirlemek için çok hoş bir fırsat olabilir. Neyi hak ettiğinize karar vermek için sakin bir günde hobilerinizin yanı sıra önceliklerinizi de keşfedin; yalnız olmadığınızı, içinizde sizden çok şeyin olduğunu göreceksiniz.

6. Daima seçilen değil, seçen olun!

Kendinizin en iyi versiyonunu gördüğünüzde özgüveninize inanamayacaksınız! Yalnızlığınızı en büyük silahınıza dönüştürün ki kimsenin sizi üzmesine izin vermeyin…

7. Duygusal bir ruh hali içinde olmanız yalnızlığı tercih etmenize neden olabilir. ?

Elbette ilk altı unsur kadar mantıklı düşünemeyebilirsiniz ve duygusal ruh halinize yenik düşebilirsiniz. Böyle durumlarda kendi duygu durumunuzu kabullenip sisteme yeniden girene kadar yalnız kalmak çok daha gerçekçi bir tercih olacaktır.

8. Uzun süreli yalnızlık, bağımsız hareket etmeye alışmak demektir…

Bu işin içinde olmak aynı zamanda sorumlulukları da beraberinde getiriyor. Kısıtlamalar, ayak uydurmak, amaçlarından taviz vermek vs. Zaten üzüldüğünüzü biliyorum! Bu aşamadan sonra birine yetişmek biraz zor olabilir, geçmiş olsun! ?

9. Geçmişinizi filtrelediğinizde nerede hata yaptığınızı anlarsınız…

Uzun süreli yalnızlık, kişinin geçmişteki hatalarını fark etmesini sağlar. Yaptığınız her hatayı her zaman kabul etmek zorunda değilsiniz ve bunu kabul etmek için zamana ihtiyacınız olabilir. Aynı hataları tekrarlamamak adına elek seçiminizi dikkatli yapmanızı tavsiye ederim. ?

10. Kurabileceğiniz en güçlü bağ kendinizledir! ?

Son olarak bu yalnızlık döneminde kendinizle kurduğunuz derin bağın tatlılığı ve size hissettirdiği duygu karşısında şok olacaksınız! Özür dilemeniz gereken biri varsa o da bunca zamanın bedelini fark edemeyen kendinizsiniz. Herkes kişisel gelişiminiz karşısında şok olacak!

kadisehriajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu