Ekonomi

BIST 30 endeksi kontratı VİOP’ta yatay bir seyirle başladı

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) Aralık dönemi BIST 30 endeksini baz alan kontrat, güne 8.600,25 puandan yatay bir seyirle başladı.

Aralık vadeli endeks kontratı açılış seansında önceki seans kapanışının hemen üzerinde 8.600,25 seviyesinde işlem gördü.

Dün dalgalı bir seyir izleyen endeks kontratı, normal seansını önceki kapanışının yüzde 0,6 altında 8.600,00 puandan tamamladı. Endeks sözleşmesi akşam seansında 8.597,00 seviyesine ulaştı.

Analistler, küresel borsalarda olumsuz bir trendin gözlemlendiğini, ABD Merkez Bankası (Fed) Lideri Jerome Powell’ın dünkü açıklamalarının beklenenden daha “şahin” bir tavır sergilediğini ifade etti.

Dünya genelinde enflasyonla mücadele konusunda yeterli adımların atılıp atılmadığının sorgulanmaya devam ettiğini hatırlatan analistler, varlık fiyatlarındaki oynaklığın güçlü kalmaya devam ettiğini bildirdi.

Fed Lideri Powell dün yaptığı açıklamalarda, enflasyonu yüzde 2 hedefine indirecek kısıtlayıcı bir para politikası duruşuna ulaşıldığından emin olmadıklarını, gerekirse para politikasını daha da sıkılaştırmaktan çekinmeyeceklerini ifade etti.

Analistler, ülkede işsizlik oranı ve sanayi üretiminin, İngiltere’de büyümenin, dış ticaret dengesinin ve sanayi üretiminin, ABD’de Michigan Üniversitesi’nin tüketici güven endeksinin yanı sıra İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haber akışının da olumlu etkileneceğini belirtti. yurt dışında takip ediliyor. Endeks kontratında 8.650 ve 8.750 puanların direnç, 8.500 ve 8.400 puanların ise destek konumunda olduğunu kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu