İş

Eskişehir’de Galeri Sahipleri Devletin İkinci El Araç Düzenlemesinden Memnun

Eskişehir’de galerici olarak çalışan Yılmaz Yalçınkaya, devletin ikinci el araç ticaretine ilişkin yaptığı düzenlemelerden memnun olduğunu ve işlerin yavaşlamasıyla pazarın yavaş yavaş rayına girdiğini söyledi.

Hareket kabiliyeti ile öne çıkan 2. el araç pazarı için Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar sonuç vermeye başladı. Şahsi alım yapan kişilere getirilen kısıtlamalar ve ikinci el araç fiyatının sıfır araç fiyatını geçmemesi için hazırlanan düzenlemeler, hızla gelişen pazarlarda sakinliğe neden oldu. Piyasalarda 2. el araç alım satım işlemlerinin azalmasıyla birlikte hızla yükselen fiyatlar da gerilemeye başladı. Birçok kişinin sadece kullanmak niyetiyle araç alabildiği döneme geçişin yarattığı sakinlik bayileri sevindirdi. İnternette sayılan araç sayısının dörtte bire düşmesiyle piyasaların normale döndüğünü belirten bayi Yılmaz Yalçınkaya, “Pazarı durdursak daha iyi olur” dedi.

“5-6 yıldır bu sistemin gelmesini bekliyoruz”

Farklı segmentlerde iş yapan şahısların araç alım satımı ile uğraşmasının büyük bir kayıp olduğunu ve getirilen sistemle bunun önüne geçileceğini belirten Yılmaz Yalçınkaya, “Artık öyle bir sistem var ki; 3 ve üstü araç satılmayacak diyor bu biz bayiler için çok yeterli aslında 5-6 senedir olayın olmasını bekliyoruz ayakta alım satım yapan herkes şu anda bu işi yapıyor. Algı yok, vergi yok. Yapıyorlar, veriyorlar, alıyorlar. Kaç araba alıp sattıkları belli değil. 3 otomobil sınırı koydular, 3’ten fazla araca vekaletsiz.” dediler. satılamadı ve ceza vermeye başladılar. Büyük ihtimalle devletimiz en az 300 bin TL para cezası veriyor. O bakımdan ayakta alıp satanlar bir şeklde cezalandırılacaktır” dedi.

“Pazarı durdurmak bizim için daha iyi”

Bir süre sakin seyreden 2. el araç piyasasında fiyatların normal seviyelerine ineceğini ve daha sonra yeniden düzene gireceğini söyleyen Yalçınkaya, şu ifadeleri kullandı:

“Devlet zaten bu işe geç kaldı. Çok büyük bir vergi kaybı var. Bu iş çok düzgün. Sular açılıncaya kadar su kesilmez diyorlar. İnsanlar araba değiştiriyor, yaptırıyordu. bekle her gece takıyor o zaman bu sistem otursun oturacağı yerde kalsın biz de istemiyoruz fiyatların yükselmesinden muzdaribim 500 bin liraya aldığın araba nasıl 1 olur 6 ayda milyon mu ben de istemiyorum adam alıyor stokluyor malları bekletiyor ondan sonra insanlar diyor ki ben ne satacağım ne alacağım. Neden satayım zaten fiyatı yükseliyor” diyor. Yani doğal olarak bir hareket yok. Piyasayı durdurmak bizim için daha iyi. Piyasa durunca araç alıcısı da satıcısı da belli oluyor. Sonuç olarak , bayiler ve bayiler çatışıyor. Devletin bu işe el atmasına sevindik.” – ESKİŞEHİR

yumurtalik-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu