Ekonomi

Borusan Oto, ING Türkiye ve TEB’den 33 milyon Euro’luk kredi aldı

Borusan Otomotiv Kümelenmesi ikinci kez Yeşil Finansman kredisi aldı.

ING’den 25 milyon Euro’luk 3 yıl vadeli, Türkiye Ekonomi Bankası’ndan 8 milyon Euro’luk 1 yıl vadeli kredi alan Borusan Otomotiv Kümelenmesi, toplam 78 milyon Euro’luk yeşil finansmana ulaştığını açıkladı. uzak. Şirket yaptığı açıklamada, söz konusu kredilerin tamamının sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında sadece tamamen elektrikli ve hibrit otomobillerin finansmanı için kullanılacağına dikkat çekti.

Borusan Otomotiv Kümelenmesi Yürütme Konseyi Lideri Hakan Tiftik konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Elektrifikasyon hedefimiz çerçevesinde elektrikli otomobillerin satışlarımız içindeki payını BMW ve MINI için yüzde 75’e, BMW ve MINI için yüzde 70’e çıkarmayı planlıyoruz. Jaguar Land Rover Grubu, 2030’a kadar.” dedim.

2021 yılında sektörün ilk Yeşil Finansman sürecini tamamladıklarını hatırlatan Tiftik, “Geçen yıl ve şimdi elde ettiğimiz meblağlarla Yeşil Finansman kredimizi 78 milyon Euro’ya çıkardık. düşük karbonlu bir gelecek, yeni nesil ulaşım sistemlerine geçişin hızlandırılması ve sürdürülebilir ulaşım seçeneklerinin yaygınlaştırılması için “Bu finansman şirketimiz için hayati değer taşıyor. Sağladığımız Yeşil Finansmanı Borusan Otomotiv Kümelenmesi markalarının tüm elektrikli ve hibrit otomobillerinin finansmanında kullanacağız.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu