Haber

Yüksek Mahkeme boşanma davasında kendisinin de eşit derecede hatalı olduğuna karar verdi.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, boşanma davasında, evde kendisine eski bağını hatırlatan müzik dinleyen ve güvensizlik sarsıcı mesajlar gönderen koca ile hakaret, kıskançlık gibi davranışlarda bulunan eşin, boşanma davasına hükmetmesine karar verdi. ve adamın annesini evden kovmak da aynı derecede hatalıdır.

İzmir’de bir çift karşılıklı boşanma davası açtı. Yerel mahkeme kararında, sanık-karşı davacı erkeğin eski eşiyle görüştüğü, sarsıcı konuşmalar yaptığı, evdeki eski ilişkiyi hatırlatan müzikler dinlediği ve kadının bundan rahatsız olmasına rağmen bunları sürdürdüğü belirtildi. Bu.

Yerel mahkeme, davacı-karşı davalı kadın tarafından hakaret, fiziksel şiddet ve kıskançlık davranışlarının kanıtlandığına hükmederek, davaya yol açan olaylarda erkeğin “ağır” kusurlu, kadının ise “az kusurlu” olduğuna karar verdi. boşandı ve tarafların boşanmasını emretti.

Tarafların bu karara itiraz etmesi üzerine İzmir 2. Bölge Adliye Mahkemesi, tarafların kusurunu yeniden tespit etti.

İtiraz, adamı biraz hatalı buldu

İstinaf mahkemesinin kararında, erkeğin eski eşine şok edici mesajlar gönderdiği, müşterek çocuğun ihtiyaçlarını umursamadığı, kadının hakaret, tehdit, fiziksel şiddet kullandığının kanıtlandığı kaydedildi. , kıskançlık yaptı ve adamın annesini evden kovdu.

Boşanmaya yol açan bu olaylarda kadının “ağır”, erkeğin ise “hafif” kusurlu olduğu sonucuna varılan istinaf mahkemesi, bu taraflardan ilk derece mahkemesinin kararını bozarak yeni bir karar belirledi.

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 2’nci Hukuk Dairesi’nin verdiği karara itiraz edilmesi üzerine belge Yargıtay’a geldi.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi de istinaf mahkemesinin kararını bozdu.

Gerekçede, kadına fiziksel şiddet uygulanması, erkeğin annesinin evden atılması gibi olayların ardından tarafların evlilik birliğini sürdürdükleri belirtildi. Adam tarafından affedilen ya da en azından hoşgörüyle karşılanan bu eylemlerin kadına yüklenemeyeceğini vurgulayan departman, şu tespitlerde bulundu:

“Bu olayda, boşanmaya neden olan ve ortaya çıkan tarafların kusurlu davranışları karşılaştırıldığında, erkeğin güveni zedeleyici davranışlarda bulunması ve sendikal görevlerini ihmal etmesi, kadının ise kocasına hakaret etmesi, kocasını tehdit etmesi ve Kıskançtı, eşit derecede kusurluydu. Kadının ağır kusurlu, erkeğin ise az kusurlu olduğu kararı doğru olmamış ve bozma yapılmamıştır. “Çünkü yaşanan olaylarda tarafların eşit derecede kusurlu olduğu tespit edilmiştir.” boşanmaya yol açtığı ve boşanma sonucunda kadının yoksulluğa düşeceği düşünüldüğünde, kadının menfaatine uygun olarak nafaka verilmesi gerekirdi ancak bu talebin reddedilmesi doğru değildi ve bozmayı gerektiriyordu.”

termal-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu