Haber

Türkiye’deki arama kurtarma çalışmalarına katılan Kuzey Makedonya ordusu mensupları yurda döndü.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler nedeniyle Türkiye’de yürütülen arama kurtarma çalışmalarına katılan Kuzey Makedonya ordusu mensupları yurda döndü.

Kuzey Makedonya’ya dönen ordu mensupları için başkent Üsküp’teki İlinden Kışlası’nda tören düzenlendi.

Törene Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski, Savunma Bakanı Slavjanka Petrovska, Genelkurmay Başkanı Vasko Gjurçinovski, Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Seçkök ve Askeri Ataşe Albay Serkan Çakır katıldı.

Pendarovski, burada yaptığı konuşmada, NATO’dan aldıkları bilgi sonrasında deprem bölgesine ulaşan ilk 5 ülke arasında yer aldıklarını söyledi.

Kuzey Makedonya halkının Türkiye’ye yardım ettiğini ve bundan sonra da ne olursa olsun yardım edeceğini belirten Pendarovski, şu ifadeleri kullandı:

“Sadece NATO üyesi ve resmi müttefik olduğumuz için değil, aynı zamanda halklarımız arasındaki dostluğumuzun, dostluğumuzun yüzyıllar öncesine dayandığı ve daha yüzyıllarca da devam edeceği için. Bu nedenle buradaki büyükelçilere ve tüm Türk vatandaşlarına güvence vermek istiyorum. yardım ettiğimiz ve edeceğimiz kamuoyu görüşüdür.”

1963’te yaşanan yıkıcı Üsküp depreminin bu yıl 60. yıl dönümü olduğunu hatırlatan Pendarovski, o dönemde dost Türk halkının kendilerine yardım ve destek sunduğunu vurguladı.

Kuzey Makedon ordusu mensuplarına seslenen Pendarovski, “Bu zor günlerde bizi gerçekten gururlandırdınız.” seslendi.

“Biz Türk milletini en yakınımız, dostumuz, dostumuz ve komşumuz olarak görüyoruz.” Pendarovski, Türkiye ve Suriye’deki depremlerde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Savunma Bakanı Petrovska, en uygun eğitimli askerlerin gönderilmesine karar verdiklerini belirterek, “Fedakarlığınız ve her zaman halkımıza ve ihtiyaç sahibi dostlarımıza yardım etmeye hazır olduğunuzu gösterdiğiniz için teşekkür ederiz.” söz konusu.

Petrovska, Türkiye’de arama kurtarma operasyonlarına katılan askerlere aylık maaş ikramiyesi verileceğini bildirdi.

Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Esekkök de Kuzey Makedonya’nın deprem bölgesine yardım göndermek için vatandaşlarıyla seferber olduğunu ifade etti.

Sekizkök askerlere seslenerek şunları söyledi:

“Depremin yıkımını yerinde gördünüz, enkazın altına düştünüz, yorulmadan arama kurtarma çalışmalarına katıldınız, Türk halkının derin acısına ortak oldunuz. Makedon ordusunun yiğit evlatları, sizlerin. fedakarlık ve büyük dayanışma, Türk halkının derin hafızasına kazınmış Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde kalacaktır.”

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından Kuzey Makedonya Silahlı Kuvvetleri Özel Kuvvetler Taburu’na bağlı 60 asker ve 2 arama kurtarma köpeği Türkiye’ye geldi.

canakciajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu