Haber

Trump, savcıların gizlilik kararı talebine rağmen konuşmaya devam edecek

Eski ABD Başkanı Donald Trump, savcıların zımni karar talebine rağmen hakkında açılan davalardan bahsetmeye devam edeceğini belirterek, “ifade özgürlüğü hakkını elinden alamayacaklarını” söyledi.

Trump, 6 Ocak 2021 Kongre baskını öncesinde yapılan 2020 seçimlerinin sonuçlarını geçersiz kılmaya çalışmakla suçlandığı özel savcı Jack Smith’i mitingde yaptığı konuşmada “haydut savcı” ve “akılsız adam” olarak nitelendirdi. New Hampshire.

4 Ağustos’ta savcılar, yasal süreç yerine kamuoyunun algısını etkilemeyi ve Trump’ın kanıtları halkla paylaşmasını engellemeyi amaçladığına inandıkları davayla ilgili zımni bir karar talep ettiler.

Donald Trump’ın hukuk grubu, talebin ABD Anayasası’nın 1. Değişikliği ile güvence altına alınan ifade özgürlüğü hakkını ihlal edeceğini savunurken, Trump dava hakkında konuşmaya devam edeceğini ve “ifade özgürlüğü hakkını elinden almayacağını” söyledi. “.

Trump, Ağustos’ta mahkemeye çıktı.

Eski ABD Başkanı Trump, 2020 Başkanlık Seçimi sonuçlarını kendi lehine değiştirmeye teşebbüs iddiasıyla yürütülen “6 Ocak Kongre baskını” soruşturmaları kapsamında yöneltilen suçlamalarla ilgili olarak dün Washington DC’de hakim karşısına çıktı.

“ABD’yi yanıltmak için komplo kurmak”, “resmi bir süreci engellemek için komplo kurmak”, “resmi bir süreci engellemek ve engellemeye teşebbüs etmek”, “seçmenlerin anayasal haklarını kullanmalarını engellemek için komplo kurmak” suçlamalarını reddeden Trump, “seçime müdahale” ile suçlanıyor ve bunun bir “cadı avı” olduğunu iddia ediyor.

Trump, 13 Haziran’da Miami’de mahkemeye çıktı ve başkanlık görevinden ayrıldıktan sonra dahili belgelerini yanına aldığı ve federal soruşturmaları engellediği için 37 suçlamayı reddetti. Trump aleyhine, 27 Temmuz’da yardımcılarına ve çalışanlarına Mar-a-Lago malikanesinden gizli belgelerin güvenlik kamerası görüntülerini silme talimatı verdiği iddiası da dahil olmak üzere üç ek suçlama yapıldı.

Trump, 2016 Başkanlık Seçimleri sırasında bir kadına “kapatma” ödediği suçlamaları nedeniyle 4 Nisan’da New York’ta hakim karşısına çıktı.

Trump aleyhine Georgia eyaletinde 2020 seçim sonuçlarına müdahale edilmeye çalışıldığı tezine ilişkin dördüncü iddianamenin bu ay açıklanması bekleniyor.

habernarman.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu