Haber

TikTok Olayları ve Çevreciler Başlı Ormanlarından Çöp Topladı

Maltepe Belediyesi, Çöpüne Sahip Çık Vakfı ve TikTok Live iş birliğinde TikTok fenomenleri ve çevrecilerin katılımıyla bir etkinlik düzenledi. 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve 5-11 Haziran Türkiye Çevre Savunma Haftası münasebetiyle çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinliğin katılımcıları, Başıbüyük ormanlarından çöp topladı.

Maltepe Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Çöpüne Sahip Çık Vakfı ve TikTok Live işbirliğiyle 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve 5-11 Haziran Türkiye Çevre Savunma Haftası için anlamlı bir etkinlik düzenlendi. “Bir Küçük Adım” mottosu ile TikTok fenomenleri ve çevreciler, Başıbüyük ormanlarında düzenlenen çevre temizliği etkinliğinde Çöpüne Sahip Çık Vakfı tarafından dağıtılan tişört, şapka ve yengeçleri toplayarak ormandaki çöpleri topladı. Olayın ardından kantarla toplanan çöpler tartıldı ve toplamda 69 kilogram 240 gram atık toplandığı belirlendi. Etkinlikte Çöpüne Sahip Çık Vakfı’nın maskotu çöp kutusu da yer aldı.

Etkinlikte konuşan Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Salih Kara, şunları söyledi:

“GERİ DÖNÜŞÜM İTHALAT EDEN ÜLKE OLMAMALIYIZ”

“Bugün çok anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Çok başlılıktan dolayı her alana giremiyoruz. Burada maalesef ormanlarımızda önemli bir çöp sorunu ile karşı karşıyayız. Burada yarım saatlik etkinlikte dünyayı kendi ellerimizle nasıl yok ettiğimizi görüyoruz.Çevre sorununda demokrasi yok.Etraftaki insanlar konuşamıyor ve kendilerini savunacak argümanları yok. Bu konuda biraz daha katı olmamız gerekiyor. Maalesef her zaman başarılı olamasak da yolumuza devam edeceğiz. Arkadaşlar az önce bahsettik, küçük adımlarla büyük adımlar atmaya devam edeceğiz. Çöp toplarken ambalaj gördük, yani ambalajımız yoktu. Tüketim ana hedef olmalı ve Türkiye’yi geri dönüşüm ithal eden ülke konumundan çıkarmalıyız. Burası kimsenin çöplüğü değil. Kendi kaynaklarımızı ve doğayı başkalarına kurban etmeyelim. Gelin dünyayı birlikte güzelleştirelim ama herkes kendi evinin önünü temizlerse daha kolay olur.Bugünkü organizasyona katılan herkese çok teşekkür ederim.”

2015 yılında kurulan Çöpüne Sahip Çık Vakfı’nın Başkanı Emrah Bilge şunları söyledi:

“GENÇLERE ULAŞMAK HEDEFİMİZ”

“Maltepe Belediyemizle daha önce etkinliklerimiz oldu. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz, çok hassas bir kurum. Bu etkinliğin özelliği, sosyal medyadaki arkadaşlarımızın da ilk kez burada olması. Aslında amacımız; gençlere ulaşın.Gençler bizim geleceğimiz ve bu ülkenin doğası onlara emanet.Burada 30’a yakın fenomen TikTok kullanıcısı kendi hesaplarından bu hassasiyete imza atacak.Burası geniş bir alan ve belediye dahil kimse yok. , burayı temizleyebilir.Buradaki amacımız buraya gelenlerin ne getirdiklerini almalarını sağlamak, tek kullanımlık eşyaları azaltmak.Gençler fenomenleri örnek alıyor.Ulaşacağız.”

haber-besiktas.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu