Ekonomi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Genç İhracatçı Buluşmaları Programına katıldı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Bakıköy’de düzenlenen Genç Bağımsız Sanayici ve İşadamları Derneği (GENÇ MÜSİAD) Altın Konteyner İhracatı Ödülleri kapsamında ‘Genç İhracatçılar Ödüllerle Buluşuyor’ programına katıldı. Programda konuşan Bakan Bolat, “Önemli yeni projemizde melek yatırımcı ağı platformu, bu dijital bir platform. Yeni fikirlere sahip Melek Yatırımcılar ile girişimcileri buluşturmayı amaçlayan bir platform.”

Müstakil Genç Sanayici ve İşadamları Derneği’nin düzenlediği ‘Altın Konteyner İhracat Ödülleri’ kapsamında ‘Genç İhracatçılar Ödüllerle Buluşuyor’ başlıklı toplantıya katıldı. Törene katılan ihracatçılara seslenen Bolat, “Türkiye’nin aylık ihracatı 1 milyar doları aştı. O gün ülkede adeta tatil vardı. Çünkü aylık ihracatımız 1 milyar doları aştı. Şimdi çoğu gün günlük ihracatımız bir milyar doları geçiyor. 2002 yılında ihracatımız ancak 36 milyar doları bulabilmişti.Hizmet ihracatımız 14 buçuk milyar dolara, ihracatçı aile sayımız 12 bin oldu.İhracatın milli gelire oranı da yüzde 30’lara yaklaştı.Çünkü milli gelirimiz 906 milyar dolardı bu neyi gösteriyor bu türkiye ekonomisinin dışa açık olduğunu gösteriyor buna ithalatı eklediğimizde dış ticaret yılda 620 milyar dolar arkadaşlar transit ticaret onu da eklediğimizde 700 milyar dolar mal giriyor ve adetlerimizi tamamen bırakın” dedi.

“DEPREM MALİYETİ, 2023 CUMHURİYETİ BÜTÇESİNİN YÜZDE 45’İ”

Bakan Bolat, “Her aile, her şirket, her kurum ve her ülke gibi ülkemizin de zorlukları var. Her şey her zaman pembe değil. Burada yakın tarihimizde 100 yılda bir meydana gelen büyük bir salgın felaketle karşılaştık. Son 4 yılda dünyada milyonlarca insan öldü Türkiye 100 bin can kaybıyla ve ekonomisini başarıyla yöneterek bu salgından en az hasarla çıkmayı başardı. yüksek talep ve tedarik zincirlerinin ve lojistiğin aksaması.Sonra Rusya,Ukrayna’nın ortasında Küçük dünya savaşı çıktı.İkisi de yanı başımızda komşumuz.Gıda fiyatları ve elektrik fiyatları 4-5 kat arttı.Biz kurtulduk derken tüm bunlar Anadolu coğrafyasının 800 yıldır karşı karşıya kaldığı en yıkıcı deprem felaketiyle karşılaştık 11 ili salladı 5 gün önce Maraş, Kahramanmaraş ve Hatay’daydık 15-16 saat inceleme ve denetimler yaptık. Toplantılar yaptık. Ateş düştüğü yeri yakar arkadaşlar. Oradaki durumu görünce, vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları gördüğümüzde, devlet ve millet olarak son 6 aydır sergilediğimiz dayanışma ruhunun ve dayanışma faaliyetlerinin devamının değerini bir kez daha vurgulamak istiyorum. orada yüz. 104 milyar dolar gibi bir maliyeti var bu depremin arkadaşlar bu 104 milyar dolar demek ki; Bu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 2023 başlangıç ​​bütçesinin yüzde 45’i demek. Bu tahribatı ancak Türkiye Cumhuriyeti bütçesinin yüzde 45’ini oraya harcayarak ortadan kaldırabiliriz. O şehirler eskisinden daha keyifli, canlı ve yaşanabilir olmaya devam edecek” dedi.

“MELEK YATIRIMCI NETWORK PLATFORMU ÖNEMLİ BİR YENİ PROJEDE”

Bakan Bolat, “Ayrıca üniversitelerle iş birliği yaparak 3’üncü ve 4’üncü sınıfta okuyan gençlerimiz için girişimcilik ve ihracat konusunda yeni projeler hazırlıyoruz. Yeni fikirlere sahip Melek Yatırımcılar ile girişimcileri buluşturmayı amaçlayan bir platform. Altyapısı tamamlandı. İnşallah yakında bu platformun tanıtımını yapacağız. Genç girişimciler ve genç ihracatçılar için motive edici ve destekleyici bir çalışma faaliyeti olmasını temenni ediyorum” dedi.

“İNŞAALLAH TÜM İHRACATÇILARIMIZIN KULLANIMINA SUNACAĞIZ”

Bakan Polat, “E-ihracat konusunda bakanlık olarak Türkiye e-ihracat platformunun hazırlıklarını yapıyoruz. En yakın zamanda yazılımı ve tasarımı tamamlanmış olarak tüm ihracatçılarımızın hizmetine sunacağız. Bunun gibi çok değerli faaliyetler olacak. teslimatlar ve teslimatlar olarak.

karakecili-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu