Haber

Ria Novosti’den Ukrayna iddiası: Erdoğan, Putin’e arabuluculuk teklif edecek

Şubat 2022’den bu yana savaş halinde olan Rusya ve Ukrayna ile sürekli temas halinde olan tek devlet başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yeni bir teklif hazırlıyor.

Bilindiği üzere Rusya lideri Putin, Ağustos ayında Türkiye’ye gelecek ve Erdoğan ile görüşecek. İki ismin masasındaki en önemli başlık Tahıl Koridoru Anlaşması olacak.

“ERDOĞAN PUTİN’E TEKLİF VERECEK”

Rus medyasının önemli ajanslarından RIA Novosti’de yer alan iddiaya göre; Tahıl Anlaşmasının devamının yanı sıra Erdoğan, Ukrayna ile Rusya arasında durmuş olan barış görüşmelerinin yeniden başlaması için arabuluculuk yapmayı teklif edecek.

Haberini üst düzey bir Türk yetkiliye dayandıran RIA Novosti, yetkilinin “Erdoğan, savaşın kazananı ve barışın kaybedeni olmayacağını söyleyecek ve anlaşmazlığın çözümünde arabuluculuk teklif edecek.”dedi dedi.

“ANKARA BARIŞ MÜZAKERELERİNE DEVAM ETMELİ”

Erdoğan’ın bölgeye barış getirmek için elinden gelen her şeyi yaptığını ve Zelenskiy-Putin ikilisiyle görüşebilecek tek liderin (Erdoğan) kendisi olduğunu belirten Türk yetkili, Ankara’nın barış görüşmelerinin devamından yana olduğunu söyledi. Dolmabahçe’de rafa kaldırıldı.

GÖRÜŞMEDE KONUŞULACAK HUSUSLAR

Erdoğan ve Putin, Ukrayna savaşı dışında Azerbaycan-Ermenistan ilişkileri, Zangezur Koridoru projesi, Suriye’deki son durum ve ikili ticari ilişkileri de ele alacak.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu