Haber

Kazakistan’da Uluslararası Kur’an Yarışması Başladı

Kazakistan Müslümanları Dini İdaresi tarafından ilk kez düzenlenen Uluslararası Kur’an-ı Kerim Yarışması başladı.

Yarışmanın açılış töreni başkent Astana’da Orta Asya’nın en büyük camisi olarak bilinen Merkez Cami’de gerçekleştirildi.

Yarışmaya Kazakistan, Türkiye, Endonezya, Malezya, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Mısır’ın da aralarında bulunduğu ülkelerden 27 hafız katılıyor.

Hafızların Kur’an-ı Kerim okuduğu yarışmada çeşitli ülkelerden deneyimli hafızlar da heyet olarak görev yapıyor.

İki gün süren yarış, Kur’an-ı Kerim değerlerini dünyaya yaymayı ve Müslümanların kutsal kitabına saygı kültürünü oluşturmayı amaçlıyor.

Kazakistan Müslümanları Dini Yönetim Lideri ve Başmüftü Naurızbay Taganulı burada yaptığı konuşmada, İslam’ın Kazak topraklarına 8. yüzyılda geldiğini hatırlattı.

Taganulı, tüm Türk halkları gibi Kazakların da İslam’ı bilinçli olarak, dayatmayla değil, kendi iradesiyle kabul ettiğini anlatarak, “İslam, halkımızın manevi direği haline geldi.” söz konusu.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’in Birleşmiş Milletler 78. Genel Kuruluna hitaben yaptığı konuşmada, Kur’an-ı Kerim’in hukuken barbarlıktan korunması yönündeki önerisini hatırlatan Taganulı, bu bağlamda düzenledikleri yarışmanın sembolik bir anlam taşıdığına dikkat çekti. değer.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu