Haber

İzmir’de ‘Atıksız Körfez’ tartışıldı

İZMİR (İGFA) –Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ev sahipliğinde ‘Atıksız Körfez, Dönüşen Gelecek’ projesi kapsamında multidisipliner bir panel düzenlendi.

DEÜ Sabancı Kültür Sarayı’nda multidisipliner olarak israfsız bir körfez ve tertemiz deniz manzaralarının paylaşıldığı panele; Konak Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İtina, Konak İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ruhşan Özdemir Çiftçi, öğrenciler, İzmir iş dünyası ve üniversite temsilcileri katıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, panele online olarak katılarak yaptığı açılış konuşmasında yaklaşık bir yıldır devam eden proje ile ilgili değerlendirmelerini paylaştı. DEÜ’nün çevreci bir üniversite misyonu olduğunun ve bu kapsamda birçok sosyal sorumluluk projesinin baş aktörü olduğunun altını çizen Rektör Hotar, “Bu proje hem yaşadığımız çevreyi korumayı ve korumayı hem de faydalı dönüşüm anlayışını pekiştirmeyi amaçlıyor” dedi. . Bu yıl; Green Metric dünya üniversiteleri sıralamasında 88 sıra yükselerek 207. sırada yer alan, ülkemizde devlet üniversiteleri arasında ise 11. sırada yer alan büyük ailemiz, denizlerdeki biyolojik çeşitliliğin korunması için de özveriyle çalışıyor. Sıfır Atık Sertifikasına sahip 15 yerleşkesi bulunan Üniversitemiz, atıkların geri dönüşümü konusunda da yoğun mesai harcıyor. Üniversitemizin buradaki hassasiyeti sadece bir yılda 323 ton atığın geri dönüşümünü sağladı.”

DÖNÜŞTÜLEN ATIKLAR

Proje kapsamında; DEÜ’nün İzmir Körfezi’ndeki plastik kirliliğine dikkat çekmek ve denizden toplanan plastik atıkların geri dönüşümünü sağlamak için yürüttüğü çalışmalara da değinen Rektör Hotar, bu girişimin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. ve ekonomik katkılar öngörüyoruz.

Açılış konuşmasının ardından, moderatörlüğünü DEÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü’nden Prof. Gökdeniz Neşer, Katip Çelebi Üniversitesi Su İşleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Çavaş, Öğretim Üyesi Dr. Tuğçe Şensurat Genç ve Ege Üniversitesi Su İşleri Fakültesi Prof. ‘Atıksız Körfez, Dönüşen Gelecek’ projesinde.

Panelin ardından proje kapsamında İzmir Körfezi’nde yürütülen temizlik çalışmaları sırasında çekilen fotoğrafların yer aldığı fotoğraf standının açılışı da yapıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu