Haber

İsrail uçakları Gazze’de Hamas’a ait iki noktayı vurdu

İsrail ordusu, Gazze’de Hamas’a bağlı iki noktanın savaş uçaklarıyla vurulduğunu duyurdu.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail savaş uçaklarının Hamas roketlerinin üretildiği önemli bir merkez olan bir silah atölyesini vurduğunu belirtti.

Adraee, uçakların Gazze’nin güneyindeki Hamas tünelini de hedef aldığını belirterek, söz konusu saldırının dün gece Gazze’den İsrail’e atılan rokete yanıt olarak gerçekleştirildiğini bildirdi.

Saldırı sonucunda herhangi bir can kaybı yaşanmazken, binalarda maddi hasar meydana geldiği bildirildi.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’ndan yapılan açıklamada, İsrail uçaklarının karadan havaya füzelerle saldırı düzenlediği kaydedildi.

Hamas Sözcüsü Hazim Qasim ise yerel bir haber kanalına yaptığı açıklamada, direniş güçlerinin İsrail saldırısına yanıt vererek “İsrail’in denklemleri değiştirmesine izin vermeyeceklerini ve Filistin halkını savunmaya devam edeceklerini” gösterdiğini söyledi.

İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarını artırdığına değinen Kasım, “Bu Siyonist terör ve Nazi tutumu, halkımızda yanan devrim ateşini söndüremeyecek ve halkımızı desteklemeye devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

İsrail ordusundan daha önce yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’nden İsrail’e fırlatılan gerçek bir roketin tespit edildiği ancak roketi engellemek için herhangi bir savunma sisteminin devreye girmediği belirtilmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu