Haber

Erbakan: “Türkiye’nin şeriatla yönetilmesini mi istiyorsunuz?” Canlı yayında sorunun net cevabı

Katıldığı canlı yayında “Türkiye’nin şeriatla yönetilmesini mi istiyorsunuz?” Soruyu yanıtlayan Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Bizim böyle bir açıklamamız yokken, bilinmeyen bir kaynaktan gelen trol hesaplarla yaygara yapılıyor. Biz milletin sorunlarını dert edip konuşalım derken yapay gündemler oluşturuluyor.” Taliban zihniyeti İslam’la ve bizim zihniyetimizle bağdaşmaz.” “Her zaman öyle olmadığını söylüyoruz.” söz konusu.

ERBAKAN’DAN “ŞERİA” SORUSUNA CEVAP

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, TV100’de yaptığı canlı yayında açıklamalarda bulundu. Program moderatörü Kübra Par, “Türkiye’nin şeriatla yönetilmesini ister misiniz?” diye sordu. Soruyu yanıtlayan Erbakan, kendisinin böyle bir açıklamasının olmadığını belirtti.

“YAPAY GÜNDEM OLUŞTURUYORUZ”

Erbakan, şöyle konuştu: “Bununla ilgili konular Erbakan Hoca döneminde de gündeme getirildi. Erbakan’a gerici ve yobaz denildi. Bizim böyle bir sözümüz yokken, olmasa da trol hesaplarla yaygara çıkarıldı. nereden geldiği belli.Biz milletin kaygısını dert edinip konuşmak isterken suni oldu.Gündem yaratılıyor.

“Taliban zihniyetinin bize yakışmadığını her zaman söylüyoruz”

Halka şeriatı soralım demiyorum. Tamamen saçma bir ifade. Taliban zihniyetinin İslam’a ve bizim zihniyetimize uygun olmadığını her zaman söylüyoruz. Kız çocuklarının okumasını engellemenin ya da kadınları başörtüsü takmadıkları için sopalarla cezalandırmanın İslam’da olmadığını ve bizim anlayışımızda olmadığını belirtiyoruz. Rahmetli Erbakan hocamız hem erkek hem de kadınla eğitimi savundu.

“BABAMA YAPILANLAR BUGÜN BANA YAPILIYOR”

Kızlarını yüksek lisans eğitimi için üniversiteye gönderdi. Son derece açık fikirli, entelektüel bir bilim adamıydı. Babama yapılanlar bugün hala bana yapılıyor, olmadığım biri gibi gösterilmeye çalışılıyor. Buna dair en ufak bir ipucu bile yoktu. “Refah’ın yeniden yükselişinden rahatsız olduklarını düşünüyoruz.”

karaisalihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu