Haber

Engelli yüzücü Fevzi Çakmak 1,5 aylık antrenmanla Türkiye birincisi oldu

Afyonkarahisar’ın Hocalar ilçesine bağlı Devlethan köyünde yaşayan 30 yaşındaki bedensel engelli Fevzi Çakmak, Konya’da düzenlenen Para Yüzme Türkiye Şampiyonası’nda derece elde etti.

Fevzi Çakmak, 5 yaşında oynadığı topun inşaat zemin çukuruna düşmesi sonucu heyelan olduğunu ve sağ kolunu kaybettiğini söyledi.

Spor Çakmak, yüzmeyi ve koşmayı çok sevdiğini belirtti. söz konusu.

Çakmak, bireysel kategoride 100 metre kurbağalamada birinci, 50 metre serbestte ikinci ve 100 metre serbestte üçüncü olduğunu söyledi.

“Devlethan küçük bir köy. Burada çalışma imkanım olmadığı için Hocalar İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Barın yardımcı oldu. Metin Şişli hocamla iletişime geçip idmanlara başladık. 1.5 ay Antalya’da 300 kampa gittim. köyden kilometrelerce uzakta.” sözlerini kullandı.

Çok çalışmaya devam ettiğini vurgulayan Çakmak, “En büyük hedefim milli takıma seçilmek ve olimpiyatlarda Türk bayrağını dalgalandırmak. Engellilere seslenmek istiyorum aslında hiçbiri engelli değil. beyinde başlar beyinde biter.Herkes engelli adayıdır.Buradan çıktığımızda yaşayacağımızın yada kaza yapacağımızın garantisi yok.Bunun için çevremizdeki engellilere saygı göstermeliyiz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu