Haber

CHP’de ‘değişim rüzgarı’ sessizce esiyor

ANKARA – 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleri sona erdi. Milletvekilliği seçimlerinde hedeflediği başarıya ulaşmaktan oldukça uzak olan CHP, ikinci tip seçim sonuçlarının ardından gece boyu toplantılar yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı liderlerinin CHP Genel Merkez’deki toplantısı öncesi ve sonrasında partisinin MYK üyeleriyle bir araya geldi.

MYK SEÇENEĞİ MASAYA YERLEŞTİRDİ

Edinilen bilgiye göre, seçim sonuçlarının değerlendirildiği toplantılarda CHP’li MYK üyeleri Kılıçdaroğlu’na toplu halde istifa edebileceklerini bildirdi. Kılıçdaroğlu’nun CHP genel başkan yardımcılarının “İstifa edelim” teklifine “Şu anda gerek yok” yanıtı verdiği öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU’nun istifası da gündeme geldi

CHP’nin uzun toplantı gecesinde Kılıçdaroğlu’nun olası istifası parti yönetiminin gündemine geldi. Bu iddiada öne çıkan görüş, “Derhal istifa, partinin seçimlerde başarısız olduğu algısına hizmet ediyor” yönündeydi.

KILIÇDAROĞLU MAYALLİ SEÇİM SONUNA KADAR DEVAM EDEBİLİR

CHP kaynaklarına göre partideki değişim yakın gelecekte olacak ama bunun nasıl olacağını süreç gösterecek. Partide görev değişikliğine yakında karar verileceği ifade edilse de Kılıçdaroğlu’nun Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerin sonuna kadar partinin başında kalabileceği tartışılıyor. bu seçeneğin güçlü olduğunu, parti içi tartışmaların da erteleneceğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu