Haber

Bu defa öğretmenler şampiyonluk için ter döktü

Denizli’de 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Floor Curlıng yarışmaları düzenlendi. Şampiyonluk için 3 kategoride ter döken 70’e yakın öğretmen ortasında dereceye girenlere, madalya ve kupaları düzenlenen merasimle verildi.

Vali recep Yazıcıoğlu Kapalı Spor Salonu’nda yapılan Floor Curlıng karşılaşmalarında her vakit öğrencilerin yarıştığı alanlarda, bu kere öğretmenler dereceye girmek için kıyasıya gayret etti.

Denizli Ulusal Eğitim Müdürlüğü, Denizli Gençlik Spor Bakanlığı ve Denizli Curling Vilayet Temsilcisi İş Birliği ile düzenlenen yarışlarda derece girenlere mükafatları, Denizli Ulusal Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Merkezefendi Gençlik spor İlçe Müdürü İbrahim Kovan ve Ulusal Eğitim Şube Müdürü Murat Gönüldenk tarafından verildi.

“Burada arkadaşlarımız ter döktüler, yarıştılar”

Etkinlik ile ilgili açıklamalarda bulunan, Denizli Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, öğretmenler gününü bu yıl çok farklı bir konsepte kutlamayı planladıklarını belirtti. Ekici, “Öğretmenlerimizin toplumsal faaliyetler içerisinde bulunup birlikte arkadaşça dostça, yeniden farklı rekabet ortamları içerisinde etkinliklerde buluşturmuş olduk. Bu akşamki aktiflikte Curling. Farklı hoş bir spor. Burada arkadaşlarımız ter döktüler, yarıştılar. Biz de onlara madalya kupa ve iştirak evraklarını vermiş olduk. Öğretmenlik çok hoş bir meslek. Yalnızca 24 Kasım’a sığmayacak kadar çok farklı. Bu güzel günü farklı etkinliklerle ilimizde, öğretmenlerimizle birlikte inşallah güzel vakit geçireceğiz “diye konuştu.

“İlk defa bu kadar yüksek katılımlı bir yarışma düzenledik”

Yarışma ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Curling Denizli İl Temsilcisi Ersan Yılmaz’da Curlıng spor kısmının yeni tanınan lakin tanınma ile birlikte ilgi gören bir spor kolu olduğuna dikkat çeken “İlk defa bu kadar yüksek katılımlı bir yarışma düzenledik. 24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle güzel bir etkinlik oldu. Erkeklerde toplam 10 takım, 30 sporcu katıldı. Kadınlarda toplam 28 sporcu, mix takımda ise 12 sporcu katıldı. Çok çekişmeli ve eğlenceli müsabakalar oldu” dedi.

“Çok güzel heyecanlı ve çekişmeli geçen mücadeleler sonunda kupayı aldığımız için çok mutluyuz”

Erkekler kategorisinde şampiyon olan Ahmet Nuri Erikoğlu Ortaokulu öğretmenleri; Ahmet İlgün, Hacı Mesut Konal, Durmuş Yamaç’dan oluşan grup ise bu manalı günde şampiyon olmaktan duydukları gurur ve memnunluğu söz ederek “Çok güzel heyecanlı ve çekişmeli geçen mücadeleler sonunda kupayı aldığımız için çok mutluyuz. Her zaman biz öğrencileri yarıştırıyorduk. Bu defa bizler yarıştık. Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” sözlerini kullandılar.

Kadınlar kategorisinde şampiyon olan Hacı Ali Bilal Cumhuriyet Ortaokulu öğretmenleri; Züleyha Fırlayış, Sultan Urkay, Sinem Aydın Özkan’da aktifliği düzenleyen kurumlara teşekkür ederek, “Floor Curling çok yeni bir spor dalı. Bunun yayılması ve tanıtılması anlamında güzel bir etkinlik. Katılan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Umarım bundan sonra yapılacak faaliyet çok daha kalabalık ve coşkulu bir şekilde olur. Floor Curlıng sporu ile ilk defa burada tanışmış olduk. Bu oyunun en güzel tarafı satranca benzemesi, yani bir strateji oyunu olması bu nedenle bu spor dalını çok sevdik” biçiminde tabirlerde bulundular.

9-11 Kasım 2022 tarihlerinde yapılan yarışlar sonunda derece giren ekip ve atletlere, madalya ve kupaları merasimle verildi. – DENİZLİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu