Haber

Atatürk’ün Basın Toplantısının 101. Yılı Kocaeli’de kutlandı

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 16 Ocak 1923’te Kocaeli’de ilk kez düzenlediği basın toplantısının 101. yıl dönümü kutlandı.

Vali Seddar Yavuz, 16 Ocak Basın Onur Günü’nü, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin (KOGACE) Atatürk’ün 101 yıl önce bir grup gazeteciyle buluştuğu Kasr-ı Hümayun’da düzenlediği törenle kutladı.

Tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapan Kocaeli’nin, 2023 yılı itibarıyla 14 organize sanayi bölgesi ve sanayi bölgesiyle Türkiye’nin en çok vergi veren 2. şehri olduğunu hatırlatan Yavuz, kentten 30 milyar dolarlık ihracat yapıldığını belirtti.

Yavuz, Atatürk’ün bu konuda Kocaeli’yi hedef aldığını belirterek, “Bu şehir sadece bilim, sanayi ve teknoloji şehri değil, aynı zamanda bilişim, inovasyon ve Ar-Ge şehridir. Bu şehre sanayi şehri demek haksızlık olur. Dünyada ve Türkiye’de pek çok sanayi kenti var.” “Ama burası tipik bir sanayi şehri değil, bilim, sanayi ve teknoloji şehri. Burası yapay zekanın, akıllı teknolojilerin test edildiği, kullanıldığı, milli gururumuz Togg’un sınai mülkiyet haklarının olduğu şehir. gelişmiş.” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. yüzyılında bu anlayışla çalıştıklarını belirten Yavuz, Milli Teknoloji Hamlesi, TEKNOFEST gibi organizasyonların gençleri bilim ve teknolojiyle uğraşmaya teşvik ettiğini anlattı.

Yavuz, Osmanlı’nın sanayi devrimini kaçırdığını, geçmişte yaşanan sorunların tekrarlanmaması için dijital çağın yakalanması gerektiğini söyledi. PKK ve diğer terör örgütlerinin Türkiye’nin başına bela olduğunun bilindiğini vurgulayan Yavuz, şöyle konuştu:

“İsrail’in Filistin’i katlettiğini, soykırım yaptığını dünyanın gözleri önünde görüyoruz ama dünya bu zulme sessiz kalıyor. İnsanların gözleri kör, kulakları sağır, vicdanları kararmış görüyorsunuz değil mi? Öldürülen kişi Ortadoğulu, Müslüman, gayrimüslim, istatistik bile yok, biliyor musun, ne kadar ayıp, bu duruma düşmek istemiyorsak güçlü olacağız, gücümüzü güçlendireceğiz. Milli birlik, beraberlik ve kardeşlik. Hiçbirimiz birbirimizi ötekileştirmeyeceğiz. Sımsıkı tutunup Türk milleti olacağız. Tek bilek, tek yürek olacağız. Sanırım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ “İki ecdadımızın da ruhu” Atalarımız da ancak bu duygu ve düşünceyle huzur bulabilirler.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, KOGACE’e farkındalığı artırmak amacıyla 16 Ocak Basın Onur Günü’ne istinaden ulusal ödül töreni düzenlenmesini önerdi.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 16 Ocak Basın Onur Günü ve Atatürk’ün İzmit ziyareti nedeniyle belgesel çalışmasına başladıklarını, Mart ayı başında bitirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Küresel Gazeteciler Konseyi adına konuşan Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsrafil Avcı, 16 Ocak’ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü gibi kutlanması gerektiğini söyledi.

KOGACE Lideri Cemal Kaplan da her yıl Basın Onur Günü’nü coşkuyla kutladıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından Kaplan, onur konuğu haber spikeri Cem EĞİTir’e plaket verdi. Daha sonra Kasr-ı Hümayun salonunda katılımcılar tarafından sembolik bir basın toplantısı düzenlendi.

Törene, Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Prof. Dr. Doğan Aydal, Basın İlan Kurumu Kocaeli Şube Müdürü Salih Yalçıntaş, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, MHP İl Lideri Murat Nuri Demirbaş, BBP İl Koordinatörü Metehan katıldı. Küpçü, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gazeteciler katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu