Yaşam

Ahat Andican kimdir? Ahat Andican İYİ Parti’den istifa mı etti?

Ahat Andican siyaset dünyasının öne çıkan isimleri arasında yer aldı. Yaptığı açıklamalar ve sosyal medya paylaşımlarıyla adından söz ettiren Andican, partisinden istifa ettiğini duyurdu. İYİ Parti’nin kurucularından ve 27. dönem İstanbul Milletvekili Ahat Andican ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Peki Ahat Andican kimdir? Ahat Andican istifa etti mi, neden?

Ahat Andican kimdir?

Tam adı Abdul Ahat Andijan olan siyasi figür, Özbekistanlı bir göçmen ailesinde dünyaya geldi. 1951 yılında Afganistan’ın Kunduz ilçesinde dünyaya gelen Andican’ın babası Hacı Yoldaş, annesi Bibi Hacire’dir. Andican, 1953 yılında ailesiyle birlikte Türkiye’ye göç etti. Daha sonra Konya’nın Akşehir ilçesinde yaşamını sürdürdü. İlk ve ortaokulu Akşehir’de okuyan Ahat Andican, 1968’de Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni kazandı. 1974’te doktor oldu.

Andican askerliğini tamamladıktan sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda asistan olarak göreve başladı ve 1980 yılında Genel Cerrahi Uzmanı oldu. 1984 yılında Doçent ünvanını aldı. 1991 yılında akademik kariyerine devam etti. profesör olarak Aynı Fakülte’de Genel Cerrahi Uzmanı olarak çalıştı.

Yaptığı açıklamalar ve sosyal medya paylaşımlarıyla sıkça dikkat çeken Andican evli ve 2 çocuk babasıdır.

Ahat Andican’ın Doktora Kariyeri

Ahat Andican ve arkadaşları, çalışmaları ile birlikte 12 Eylül darbesinden sonra kapatılan Türkistanlılar Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’ni 1984 yılında yeniden kurdular. Kurulan derneğin başkanlığına Ahat Andican getirildi.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığı ve öğretim görevlisi olarak görev yaptı. 2003-2016 yılları arasında Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyeliği yaptı.

Ahat Andican’ın Siyasi Hayatı:

Andican, Anavatan Partisi’nin 20. ve 21. dönem İstanbul Milletvekili seçildi. Siyasi kariyerine 55. Hükümette Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü olarak devam etti. Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri ile MHP’den İstanbul 2. Bölge Milletvekili oldu ama seçilemedi.

Daha sonra GÜZEL Parti’ye katılan Ahat Andican, 24 Haziran 2018’de yapılan genel seçimlerde İstanbul Milletvekili seçildi.

8 Temmuz 2018’de Türkiye Büyük Millet Meclisi İYİ Parti Grup Başkanlığına seçilen Andican, 8 Kasım 2018’de görevinden istifa etti.

Ahat Andican istifa mı etti?

Ahit Andican, kurucusu olduğu İYİ Parti’den istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu: “Değerli Dostlar,

Bugün itibarı ile kurucusu ve milletvekili olmaktan onur duyduğum UYGÜN Partisi’nin üyeliğine son verdim. Daha önce iki dönem milletvekilliği ve bir dönem bakanlık yapmış bir siyasetçi olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin değerleri ve Atatürk Türkiye’si ile çalkantılı bir zihniyetin hakim olduğu bir dönemde mücadele etmek önemlidir. terör ve baskı. Bunun vatani bir görev olduğuna inanarak sorumluluk aldım ve UYGUN Partisi’nin kurucusu oldum. TBMM’nin 27. döneminde yüzlerce televizyon programında yer alan, bazı milletvekilleri konuşmaları sosyal medyada bir milyondan fazla izlenen, sokakta saha çalışmaları yapan bir milletvekili olarak gerektiğinde UYGUN Partisi’ne hizmet ettiğime inanıyorum. , seçim bölgelerinde mahalle, sokak ve konut seviyeleri. Hiç şüphesiz takdir aziz milletimizindir. Ne yazık ki bugün geldiğimiz noktada ÂLA Parti Yönetimi ile siyasi ve yapısal olarak uyumlu bir çalışma yürütme imkanı bulunmamaktadır. Devletin bütün kurum ve imkanlarını oy için kullanmaktan, dini suiistimal etmekten, vatandaşlığı satmaktan, cumhuriyet düşmanlarını meclise getirmekten, milleti kandırmaktan çekinmeyen bu zihniyet, saçma sapan sloganlar ve montaj görüntüleri ile küçük bir farkla da olsa seçimi kazandı ve gücünü koruyor. Bu vesileyle çaba devam etmelidir. Bu nedenle “Partisiz Muhalefet” saflarına katıldım. Bundan sonra da sade bir vatandaş olarak yukarıda anlattığım zihniyete karşı bulabildiğim her mecrada mücadele etmeye devam edeceğim. Geçen yasama döneminde beni oylarıyla meclise taşıyan, beğenileriyle cesaretlendiren, eleştirileriyle yol gösteren güzel ülkemin tüm insanlarına. Sizlere teşekkür eder, en içten sevgi, saygı ve iyi dileklerimi sunarım. Sağlıkla kalın…Prof. Dr. Ahat Andican.E. Devlet bakanı”

habersarkisla.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu