Haber

AfD Milletvekilleri Terör Şüphesiyle Gözaltına Alınan Eski Milletvekili Malsack-Winkemann’ı Ziyaret Etti

Alman Stern dergisi ve RTL kanalının haberine göre, aşırı sağcı Almanya İçin Alternatif Partisi’nden (AfD) en az üç federal milletvekili, “şüpheyle gözaltına alınan eski milletvekili Birgit Malsack-Winkemann’ı ziyaret etmeyi planlıyor” 2022’nin sonlarında terörizm” olarak tanımlandı ve şu anda cezaevinde. bunun için izin aldı.

Alman haber ajansı dpa’ya konuşan AfD parlamento grubundan bir sözcü, görüşmeleri doğruladı ve görüşmelerin “kişisel nitelikte” olduğunu ve AfD’nin “parti grubuyla hiçbir ilgisinin olmadığını” söyledi.

Haberde, görüşme izni alan milletvekillerinin isimlerinin Gereon Bollmann, Jürgen Pohl ve Steffen Kotre olduğu açıklandı.

Aynı zamanda eski hakim olan Malsack-Winkemann, 2017-2022 yılları arasında AfD partisinden Federal Meclis milletvekili olarak görev yapmıştı.

Malsack-Winkemann, kendisini “Reichsbürger” (İmparatorluk Vatandaşları) olarak tanımlayan ve darbeyle hükümeti devirmeyi planlayan aşırı sağ yapıya yönelik 2022 yılının Aralık ayında düzenlenen geniş çaplı operasyon sırasında gözaltına alınmıştı.

Alman basınında yer alan haberlerde darbe sonrasında Malsack-Winkemann’ın adalet bakanlığı görevini üstlenmesinin beklendiği belirtildi.

Pohl: Eğlenceli olmaz mıydı?

Haberde Bollmann’ın 2 Şubat 2023’ten bu yana Malsack-Winkemann’a sürekli ziyaret izni aldığı belirtilirken, federal savcılığa yazdığı mektupta Malsack-Winkemann’ı yılda yaklaşık bir kez ziyaret etmeyi planladığı belirtildi. ay.

Bollmann, Stern ve RTL’ye, AfD parti liderliğinin bu temas hakkında bilgilendirilmediğini söyledi.

Habere göre, AfD Bundestag parti kümesinin güç siyaseti sözcüsü Kotre’nin 1 Haziran 2023’ten beri, Pohl’un ise 24 Ağustos 2023’ten beri ziyaret izni bulunuyor.

Dergi, Kotre’nin sorulara yanıt vermediğini belirtti.

Stern dergisi, Pohl’un sorulara verdiği yazılı yanıtta, “Bir yıl tutuklu kalsanız başkalarının sizi ziyaret etmesinden mutlu olmaz mıydınız?” Söylediklerine yer verdi.

Reichsbürger: İmparatorluk Vatandaşları kimdi ve tutkuları neydi?

Almanya’da hükümeti darbeyle devirmeyi planlayan aşırı sağcı bir gruba yönelik Aralık 2022’de gerçekleştirilen operasyon, ülkede geniş yankı buldu.

Bu operasyonlarda eski AfD milletvekili Birgit Malsack-Winkemann’ın da aralarında bulunduğu onlarca kişi “terör şüphesiyle” gözaltına alındı.

Federal Savcılık’a göre “İmparatorluk Vatandaşları”, iç savaş benzeri koşullar yaratarak Alman hükümetini devirmeyi ve siyasi iktidarı ele geçirmeyi planlıyordu.

“İmparatorluk Vatandaşları” ideolojik olarak Federal Almanya Cumhuriyeti’ni ve onun demokratik yapılarını reddediyor.

Almanya’nın iç istihbarat birimi Anayasayı Koruma Dairesi’nin verilerine göre, kendisini “Alman İmparatorluğu’nun vatandaşı” olarak nitelendiren kişilerin sayısı 23 bin civarında.

Almanya’da aşırı sağ yükseliyor ve AfD’nin kapatılmasını talep ediyor

Almanya’da aşırı sağ AfD’nin anketlerde yüzde 22’ye varan oy oranı ülkede endişe yaratıyor.

AfD, bu oy oranıyla Birlik partileri CDU/CSU’nun ardından ülkenin ikinci büyük siyasi partisi konumunda.

Son olarak Berlin yakınlarındaki Potsdam’da bir otelde yapılan ve göçmenlere yönelik “toplu sınır dışı etme planının” tartışıldığı gizli toplantının basına yansıyarak AfD’nin yasaklanması tartışmaları arttı.

Araştırmacı gazetecilik ağı Correctiv’in haberlerinin ardından yüz binlerce kişi Almanya’nın birçok şehrinde aşırı sağ ve AfD karşıtı gösteriler düzenledi.

Soruşturma kapsamında darbe planladıkları iddiasıyla tutuklananlar arasında AfD üyesi Birgit Malsack-Winkemann’ın da yer alması, AfD’nin yasaklanması tartışmalarını güçlendirdi.

AfD’nin kapatılması tartışmaları sürerken Alman Anayasa Mahkemesi, aşırı sağcı Die Heimat (Vatan) partisinin hazine yardımına ilişkin dikkat çeken bir karara imza attı.

Partinin liberal demokratik temel düzeni reddettiğini ve anayasal düzeni baltalamayı veya ortadan kaldırmayı amaçlayan bir yapı içinde olduğunu vurgulayan mahkeme, Salı günü partinin 6 yıl süreyle hazine yardımından mahrum bırakılmasına karar verdi.

İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Anayasa Mahkemesi’nin kararına ilişkin yaptığı açıklamada, “Demokratik devletimiz anayasa düşmanlarını finanse etmez” dedi ve kararı “açık bir sinyal” olarak nitelendirdi.

MDR Anketi: AfD yüzde 35 ile Saksonya’nın en güçlü partisi

Almanya bu yılın eylül ayında üç önemli doğu eyaletinde seçime gidecek: Thüringen, Saksonya ve Brandenburg.

Araştırmalara göre AfD önümüzdeki eyalet seçimlerinde lider parti olarak ortaya çıkabilir.

Son olarak kamu yayıncısı MDR ve infratest dimap tarafından yürütülen oylama eğilimi araştırmasına göre Saksonya’daki seçimlerde oyların yüzde 35’ini alıyor.

Araştırmaya göre CDU yüzde 30 oy alarak ikinci parti olurken, federal hükümetteki koalisyon ortakları SPD ve Yeşiller yüzde 7’şer oy aldı.

cerkes-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu