Teknoloji

900 Beygir Güç Üreten Hiper Otomobil Pagani Huayra R Evo Tanıtıldı

İtalyan lüks otomobil üreticisi Pagani, bir süredir sinyallerini verdiği yeni hiper otomobilini bugün duyurdu. Huayra R Evo resmen tanıtıldı. Yeni otomobil, adından da anlaşılacağı gibi Huayra R’nin 2021’de piyasaya sürülen yeni versiyonu. Ancak bu model diğerlerinden farklı bir seviyede.

Huayra R Evo da tıpkı kardeşi gibi bir pist arabası olarak geliyor. Araçta hem teknik hem de tasarım açısından büyük gelişmeler bulunuyor.

Pagani Huayra R Evo’yla tanışın

Araç genel olarak Huayra R’ye benzese de bazı tasarım farklılıklarına sahip. Bunlardan belki de en dikkat çekici olanı üst kısmının açılabiliyor olmasıdır. Bu özellik aerodinamikte verimliliği artırır. %21 artar . Marka, tasarım değişikliklerinin aynı zamanda yere basma kuvvetinde de %45 artış sağladığını ekliyor.

Bir pist arabası olarak karşımıza çıkan Huayra R Evo, V12 R-Evo adı verilen 6 litrelik V12 motora sahip. Bu motor 900 beygir gücü ve 770 nm tork üretir. Bu, standart modele göre 50 beygir gücü ve 20 nm daha fazla tork anlamına geliyor.

Hayra R Evo’nun maksimum hızı 350 kilometre Olarak duyuruldu. Araçta ayrıca altı ileri sıralı şanzımanı da görüyoruz. Pagani, Huayra R Evo’nun Le Mans Prototip 2 yarış arabalarıyla eş değer performans sunduğunu söylüyor.

İç mekan da araca uyacak şekilde tasarlandı. Burada iç mekanda yanmaz malzemeyle kaplanmış koltuklar, altı noktalı emniyet kemerleri, özel yan korumalı karbon fiber kafa desteği gibi güvenliği ön plana çıkaran özellikler mevcut.

Şimdi Pagani Fiyat ve üretim rakamları açıklanmadı. . Ancak normal Huayra R’nin 3 milyon dolara satıldığını düşünürsek bu aracın çok daha değerli olacağını tahmin etmek hiç de zor değil.

derepazari-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu